20120603

Day 6

Päivä 6: Jos ahmit, miksi teet niin?

Toivottavasti tässä ei tarkoiteta bulimian omaista ahmintaa koska sitä en tee. Jos annan itselleni luvan kerran viikkoon syödä jotain hyvää ja vieläpä hyvällä omalla tunnolla, niin kauppaan päästessä valitsemaan niitä herkkuja alle kahden pussin en kyllä selviä kaupasta ulos. Kotiin päästyä on pakko yrittää maistaa kaikkea ja syödä mahdollisimman paljon melkein oksennus oloon asti, koska huomenna karkit laitetaan pannaan ja ne näkee seuraavan kerran vasta viikonpäästä. 

Olen siis kokeillut tuotakin taktiikkaa, mutta nyt kesän tullen olen antanut itselleni luvan vähän höllätä ja syön karkkia jos se "parantaa" olotilaani. En kuitenkaan joka päivä viikossa (paitsi tällä viikolla hehs..), ehkä 2-3 kertaa jos siltä tuntuu ja karkki määrät pysyvät (=pitäisi pysyä) näin aika minimissään.

Mulla on vähän pahana tapana, jos tulee tylsää niin rupean syömään, napostelemaan.. Yleensä tämä napostelu tapahtuu illalla ja kaiken lisäksi yleensähän se naposteltava on jotain popparin tapaista tai muuta herkkua. Olen koittanut etsiä jotain terveellisempää naposteltavaa ja ostinkin kaupasta kuivattuja hedelmiä ja hyyyyyyyyyyyi että.. Ne eivät kyllä pääse korvaajaksi herkuille vaikka kuinka ovat terveellisempi vaihtoehto (miten joku voi syödä sellaista kuraa? :D) Elikkäs muruiset vinkkejä kaivattais, nyt niitä hyviä ja terveellisiä naposteltavia kehiin!
Tuli kyllä niin sekaista tekstiä kun krapuloissaan kirjottelee ja tää ajattelu ei oo oikeen terävimmillään..

4 kommenttia:

Enna kirjoitti...

Pähkinöitä mmmmmm <3 siis ihan normi ei mitää paahdettuja/suolattuja.. sit kukkakaali on kans hyvää naposteltavaa ja kurkku ja porkkanatkin :) jos oot kunnon napostelija nii juo paljon vettä niin ei tee mieli mitään..

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on kanssa vähän tuon napostelun kanssa ongelmaa, mutta oon löytänyt karkeille ja muille epäterveellisille herkuille paaljon paremman ja terveellisemmän vaihtoehdon, nimittäin säilykeananas. Nam! :-D

Mai kirjoitti...

Vihannekset on tosi hyvii ku pilkkoo pieniks ja sit ite tykkään jäisist pakasteherneist :D

2o2o kirjoitti...

Huih tulipa paljon vinkkejä, kiitos!! :) Oon käsittäny että pähkinät sisältäis paljon rasvaa tai jotain muuta vastaavaa ja siksi en ole niitä ostanut vaikka hyvänä korvaajana varmasti menisivätkin. Korjatkaa jos oon väärässä?

Ostin myös pussillisen baby porkkanoita mutta kerkesivät mennä pahaksi ennenkun muistin niitä syödä.. :D Täytynee ostaa uus pussi ja yrittää uusiks.